Blog aku ini memaparkan hobi koleksi barang lama dan antik milik aku dan keluarga. Juga beberapa barang yang dianggap ''rare' & 'collectible' dalam simpanan aku. Diselitkan juga cerita-cerita berkaitan hobi ini sebagai perkongsian bersama. Sekadar berkongsi dan menjadi 'Muzium Maya' aku. Boleh tengok tak kira masa atau tempat. Masih banyak yang perlu dipelajari dan sebarang perkongsian maklumat sangat-sangat dialukan. Masih ada maklumat yang belum lengkap, ianya masih dalam proses pencarian, dan kalau ada maklumat salah minta diperbetulkan, bukan disengajakan.

Masih memburu masih mencari, kalau ada yang nak bagi, mai sini.
Hobi menyatukan kita. Sayangi dan Peliharalah Khazanah Kita, Tiada Apa Yang Sia-Sia.

"One man's trash is another man's treasure"

-see u when i see u-

Monday, 5 May 2014

For Sale @ Untuk Dijual

Dalam perjalanan mengumpul barang-barang lama, koleksi, antik dan macam-macam lagi, kekadang tu ada lebihan barang yang disimpan. Daripada ia memakan ruang adalah lebih baik dikongsi dengan kolektor lain yang akan lebih menghargainya.

Kekadang tu tejumpa barang-barang yang jauh lebih murah dari harga pasaran, kalau tak beli rasa rugi pulak, bila dah beli....berlebih. Jual sajalah,  sekurangnya boleh dijadikan modal untuk aku beli lain-lain koleksi yang belum ada dalam simpanan aku.

For Sale! mari, mari, mari.......

*Semua gelas F&N kat bawah ni ada cop 'Crown'


GELAS


Jualan A-la Carte:
Gelas F&N: RM12.00 Sebiji (Ref.No: A1)
Gelas F&N: RM12.00 Sebiji (Ref.No: A2)
Gelas F&N: RM12.00 Sebiji (Ref.No: A3)
RM7.00 Sebiji (Ref.No: A4) - SOLD OUT!

RM15.00 Sebiji (Ref.No: A5) - SOLD OUT!
RM15.00 Sebiji (Ref.No: A6) - SOLD OUT!
RM8.00 Sebiji (Ref.No: A7) - SOLD OUT
 
RM8.00 Sebiji (Ref.No: A8) - SOLD OUT!
Gelas Darkie: RM30.00 Sebiji (Ref.No: A9)



Jualan Harga Pakej:
 
Gelas F&N: 3 Biji RM30.00 (Ref.No: B1)
Gelas F&N: 3 Biji RM30.00 (Ref.No: B2)
Gelas F&N: 4 Biji RM40.00 (Ref.No: B3)
Gelas Pepsi: 3 Biji RM15.00 (Ref.No: B4) SOLD OUT!
Gelas F&N: 3 Biji RM30.00 (Ref.No: B5)
Gelas Green Spot: 3 Biji RM35.00 (Ref.No: B6) SOLD OUT!
Gelas Planta: 3 Biji RM20.00 (Ref.No: B7) SOLD OUT!


Kuantiti yang ada:
  • A1 = 8 Biji
  • A2 = 6 Biji
  • A3 = 3 Biji
  • A4 = Sold Out
  • A5 = Sold Out
  • A6 = Sold Out
  • A7 = Sold Out
  • A8 = Sold Out 



Lain-Lain Barang

Kotak Rokok Marlboro 20's: RM60.00 (Termasuk Pos)
*Masih berisi

Botol Long Chan 4 Design: RM150.00 - SOLD OUT!



Cara Pembelian:
  1. SMS/Wassapp ke 012-6155516 
  2. atau, email ke aba8907@yahoo.com 
  3. Nyatakan kod barang & kuantiti 
  4. Anda akan dihubungi dan diberikan no akaun 
  5. Buat pembayaran
  • Temujanji boleh dibuat disekitar kawasan Putrajaya/Bandar Baru Bangi untuk mengambil sendiri barang "Cash On Delivery" (COD)
  • Penghantaran melalui pos boleh dibuat dengan menggunakan khidmat Poslaju. Caj pos bergantung kepada kuantiti/berat barang & penghantaran hanya untuk dalam negara (Malaysia)
  • Barang hanya akan dihantar setelah pembayaran dibuat


 Kalau ada barang-barang lain aku update kemudian. -Terima Kasih-

-See u when i see u- 



4 comments:

  1. Saya ada gelas lama kemerdekaan 1957

    ReplyDelete
  2. Are you paying over $5 per pack of cigs? I buy my cigs from Duty Free Depot and this saves me over 60%.

    ReplyDelete
  3. Do you love Coca-Cola or Pepsi?
    ANSWER THE POLL and you could receive a prepaid VISA gift card!

    ReplyDelete
  4. Vaporfi is the most recommended electronic cigarettes provider on the market.

    ReplyDelete